23
maart

Het madeliefje

De lente, persoonlijk vind ik dit het mooiste jaargetijde. Alles komt tot leven. Je hoort de vogels weer kwetteren, het is buiten weer langer licht. Het ruikt heerlijk buiten. Je voelt dat er weer energie gaat stromen. Soms vind ik het ook minder prettig vanwege mijn hooikoorts, maar daar zijn gelukkig medicijnen voor. Dus dat mag de pret niet drukken!

Lente 2020, wat heb ik naar je uitgekeken. De winter, of beter gezegd de herfst, duurde enorm lang voor mijn gevoel. Wat keek ik er naar uit om weer naar buiten te trekken, het zonnetje te zien. De warmte van de zonnestralen te voelen op mijn huid, gewoon weer mezelf vol energie blij en vrolijk te voelen.

Lente 2020, verontrustende berichten bereiken ons, COVID-19 virus bereikt Europa. Vele van ons denken dat het niet zo’n vaart zal lopen. Ook ik was er 1 van. Totdat er in ons land besmettingen plaatsvonden, en er maatregelen werden getroffen. De toespraak van premier Rutte op 15 maart heeft indruk gemaakt op mij. Ik denk velen met mij werden doordrongen van het feit dat we er alles aan moeten doen om dit virus te stoppen. Social distancing…..

Lente 2020, zondag 15 maart heb ik besloten om mijn praktijk te sluiten. Met pijn in mijn hart….. Maar met maatschappelijk verantwoording naar mijn klanten, gezin, familie en mijn lieve vrienden om mijn heen, was dit het enige wat juist voelde. Economisch gezien weet ik niet wat mij te wachten staat. Zo met mij vele anderen die niet weten of ze straks nog een baan hebben. Het is een onzekere tijd voor ons allemaal!

Lente 2020, onrust en angst maar ook zie ik nog steeds dat mensen erg laconiek met deze situatie omgaan! 1,5 meter afstand wordt niet genomen of gerespecteerd! Ik leg mijn werk neer omdat ik geen 1,5 meter afstand van mijn klant kan houden, vele negeren dit advies. Dat steekt mij wel. Mijn inkomsten, wat overigens niet het belangrijkste is, zijn gestopt om mijn verantwoording te nemen.En andere negeren gewoon dit advies. Dat voelt heel dubbel voor mij!

Lente 1980, net zo oud als Sylven nu, buiten spelen, op de Koppelweg te Doesburg waar mijn lieve opa en oma woonde. Madeliefjes plukken, het steeltje inkerven om zo het andere steeltje van het madeliefje er in te steken. Ik ben een mooie ketting voor mijn oma aan het maken, een ketting van madeliefjes! Onbezorgd, onbevangen, volop genieten en ontdekken wat deze mooie wereld te bieden heeft! Alleen maar druk maken dat het steeltje niet kapot gaat, zodat de ketting niet verbreekt! Hoe mooi en fijn…..

Lente 2020, met Sylven aan tafel huiswerk/les te maken. Een jongen die bezorgde vragen heeft. Gaan wij dood aan Corona? En opa en oma? En hoe lang gaat dit duren? En wanneer kan ik weer hockeyen? Het is niet meer een hele onbezorgde wereld waarin we leven. Dat besef is er ook bij hem. Telkens komen er vragen bij die ik zo eerlijk maar op gepaste manier beantwoord. Ik hoefde in 1980 deze vragen niet te stellen aan mijn ouders…..

Lente 1980 en 2020, gisteren was ik een rondje hardlopen. Ik stond eventjes stil en zag de madeliefjes. Een golf van weemoed kwam naar boven. Maar ook verdriet, angst en bezorgdheid…….Was alles nog maar zo onbezorgd, eenvoudig en zonder zorgen! Ik probeer alles zo realistisch en positief mogelijk te bekijken, en angst mag er zijn maar niet de boventoon voeren. Ik kon gewoon op elk moment naar mijn opa en oma toe, Sylven niet…..

Lente 2020, laten we met ons allen social distancing serieus nemen en ook echt afstand nemen van elkaar. Ik weet zeker, straks is het des te mooier om weer het contact op te zoeken en er intens van te kunnen genieten en alle leuke dingen te doen die voorheen als vanzelfsprekend waren!! Voor nu kijk om je heen hoe mooi de natuur is, uiteraard met gepaste afstand.

Blijf gezond, houd afstand, en wees lief voor elkaar.

Jacq xx

logo Jacq
Openingstijden
 • Maandag

  09:00 - 16:00 & 19:00 - 21:30

 • Dinsdag

  09:00 - 16:00 & 19:00 - 21:30

 • Woensdag

  09:00 - 16:00

 • Donderdag

  Gesloten

 • Vrijdag

  09:00 - 14:30

 • Weekend

  Gesloten

Om je een goede online ervaring te geven worden er door deze site cookies geplaatst. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het plaatsen en bewaren van cookies. Lees meer

Akkoord