20
juni

Help! ik heb pigmentvlekjes

Zo verminder je pigmentvlekken in je gezicht!

Een gave en egale huid, dat is wat je graag wilt. Wanneer je last hebt van pigmentvlekken wordt dit vaak gezien als storend en vervelend. Ook is het zo dat je er ouder uit ziet als je last hebt van pigmentvlekken. Er zijn verschillende oorzaken waardoor je verkleuringen krijgt. Hormonaal, denk aan de pil, Mirena spiraal en zwangerschap, of door acne en een onzuivere huid. Een ding hebben ze gemeen, het pigment wordt door de UV straling getriggerd waardoor deze verkleuring ontstaan. Deze verkleuringen duren erg lang voordat het weer bijgetrokken is. Door dit proces te versnellen met de juiste producten en behandelingen zal je huid sneller verhelderen en egaler ogen.

Hoe gladder, egaler en zonder storende vlekjes, hoe jonger je wordt geschat. Dat willen we toch allemaal?!

Ik heb zelf ook redelijk last van pigmentverstoring. Veel sproetjes (hyperpigmentatie), soms gepaard met witte vlekjes op mijn armen (hypopigmentatie) en hier en daar kleine vlekjes in mijn gezicht. Dit probeer ik zoveel mogelijk te verminderen en onder controle te houden.

Hoe ik dat doe?

Je krijgt van mij enkele tips wat je thuis kan doen, maar ook welke behandelingen hiervoor uitermate geschikt zijn!

Wat je zelf kan doen:

 • Zorg voor een goede bescherming tegen UVA en UVB! Meestal is een Spf 30 bescherming voldoende. Gebruik het liefst 365 dagen per jaar.
 • Gebruik een goede creme die je het hele jaar door je huid beschermt tegen straling en schadelijk invloeden van buitenaf.
 • Egaliseer je huid en verhelder deze door middel van een intensieve peeling voor thuis. De illuminating Skin Peel 5% – 10% zijn hier mooie voorbeelden van om in te zetten. Deze verhelderen je teint aanzienlijk.
 • Ampullen, deze werkstoffen, met name Vitamine C en melkzuur, verminderen je vlekjes aanzienlijk.
 • Stimuleer celvernieuwing door middel van de juiste producten. Ik adviseer je graag.

Welke behandelingen zijn er om je teint te verhelderen?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat deze behandelingen intensief zijn en de nodige commitment vereisen. Als jouw skincoach adviseer ik je en zal ik je begeleiden naar het gewenste resultaat. Daar ben jij dus zelf ook onderdeel van. Het advies dien je op te volgen om zo het beste en het gewenste resultaat te behalen!

 • De Dermapen 4 behandeling: microneedling. Dit is een techniek die voor heel veel indicaties inzetbaar is. Veel soorten pigment kun je behandelen met de dermapen. De gebruikte werkstoffen verbleken je pigment in record tempo. Vaak met 3-4 behandelingen is het resultaat aanzienlijk!
 • De diamond Touch behandeling: deze techniek is het hele jaar inzetbaar en in elke kuurvorm in te zetten. Hij peelt je huid intensief, sluist verhelderende werkstoffen in, met name Vitamine C. Ook als onderhoud is bedje behandeling top!
 • Peelings: deze peelings zijn in kuurverband zeer effectief. Afhankelijk van de hoeveelheid zullen er 6-8 behandelingen geadviseerd worden. De peelings verhelderen, maar stimuleren ook celvernieuwing. Echter, deze zijn maar bepaalde periodes inzetbaar.
 • Een combinatie van deze 3 technieken is zeker ook mogelijk!

Al met al kun je zelf en in de praktijk genoeg doen om je pigmentatie te verminderen en onder controle houden. Zelf bescherm ik mijzelf altijd met een Spf 30. Met sporten draag ik een petje en zonnebril. En uiteraard gebruik ik producten die mijn pigment onder controle houden. Zelf ben ik helemaal fan van de whitening & brighting ampullen, skin peel en onderga ik de Dermapen 4 behandeling! Voor het juiste advies voor jou nodig ik je vrijblijvend uit om samen een behandelplan op te stellen. Ben jij bereid om de commitment aan te gaan?

Echter….. bedenk goed als je onbeschermd de zon ingaat, je de pigmentcellen weer triggert, en deze dus weer activeert!! En dan heb ik het nog niet eens over de echte schade die je oploopt in je huid door verbranding. Dus…. smeren, smeren, smeren!

Liefs Jacq xx

logo Jacq
Openingstijden
 • Maandag

  09:00 - 16:00 & 19:00 - 21:30

 • Dinsdag

  09:00 - 16:00 & 19:00 - 21:30

 • Woensdag

  09:00 - 16:00

 • Donderdag

  Gesloten

 • Vrijdag

  09:00 - 14:30

 • Weekend

  Gesloten

Om je een goede online ervaring te geven worden er door deze site cookies geplaatst. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het plaatsen en bewaren van cookies. Lees meer

Akkoord